GULÁŠ Z HUB A PAPRIK

Ingredienceguláš z hub a paprik

 

80 g tuku (sádlo),

2 velké cibule,

500 g čerstvých hub (směs),

4 papriky (2 červené)
4 stroužky česneku, sůl,

1 lžička kmínu,

1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky
200 ml vývaru z kostky bujónu,

1 lžíce hladké mouky,

200 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany, (tvrdý sýr na posypání)

 

 Postup

 

Nejdříve si očistíme houby a nakrájíme je na silnější plátky. Z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme a pokrájíme cibuli, česnek oloupeme

a prolisujeme. V kastrolu rozpálíme tuk, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené houby, sůl, prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podlijeme polovinou vývaru, promícháme a asi pět minut podusíme. Přidáme nakrájené papriky (kdo má rád ostřejší jídla, může přidat část paprik i pálivých), promícháme, přidáme zbytek vývaru a dusíme. Ve smetaně nebo v jogurtu rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do guláše a za občasného míchání pokračujeme v dušení tak dlouho, až jsou papriky měkké. Na talíři můžeme guláš posypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Podáváme se slaným rohlíkem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *