Pivní guláš-recept na guláš s pivem 3

Ingredience

750 g hovězí kližky,Untitled-2

3 velké cibule,

1/2 l světlého piva (10°),

2 lžíce sádla,

1 – 2 krajíce staršího chleba

 sůl,

mletý pepř,

drcený kmín

, majoránka,

3 stroužky česneku

Postup

Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a přidáme kmín. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo. K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *