Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ingredience:
-
6 bílků
-
28 dkg pískového cukru
-
30 dkg jemně mletých vlašských ořechů
-
14 dkg výběrové polohrubé mouky
-
28 dkg rozpuštěného vlažného tuku /Smetol, Sluna/
Příprava:
V šlehači ušleháme vaječné bílky s pískovým cukrem, přidáme jemně mleté vlašské ořechy, výběrovou polohrubou mouku a jemně vmícháme rozpuštěný vlažný tuk. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu v předehřáté troubě /180°C/ do světle hněda. Hned horké polejeme žloutkovou polevou a zdobíme ořechy. Po zchladnutí udělá poleva křupavou krustu, proto krájíme nožem namočeným do horké vody.
Žloutková poleva :
6 žloutků ušleháme s 28 dkg pískového cukru