Lívanečky z ovesných vloček, Pancakes from oatmeal

 

Ingredience: 

ovesne-livance

 

 

100 g ovesných vloček

300 ml mléka

50 g hladké mouky

Sůl

1 vejce

10 g droždí

tuk na pečení

skořicový cukr

ovocná marmeláda

tvaroh a šlehačka

 

Postup:

 

Vločky si asi na hodinu namočíme do části mléka, potom přidáme mouku, sůl, vejce a vykynutý kvásek, přidáme zbytek mléka a vytvoříme řídké těsto. Na vymaštěném lívanečníku opékáme po obou stranách. Podle chuti posypeme skořicovým cukrem, potřeme marmeládou, tvarohem a ozdobíme šlehačkou (smetanovým krémem nebo ochuceným jogurtem).

 

English translation

Pancakes from oatmeal

ingredients:

 ovesne-livance

100 g of oat flakes

300 ml of milk

50 g flour

salt

1 egg

10 g yeast

Fat Baking

cinnamon sugar

fruit jam

curd and whipped cream

 

procedure:

 

The flakes have about an hour soak in milk part, then add the flour, salt, eggs and leavened yeast, add the rest of the milk and create a thin batter. On a greased griddles fry on both sides. According to taste, sprinkle with cinnamon sugar, spread with jam, cream cheese and garnish with whipped cream (cream cheese or flavored yoghurt).

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *